Friday 26 September 2014

Kjærleik



Jeg fant denne videoen på Michaela sin blogg (en av mine favorittblogger forresten), og må bare dele den med dere.

Videoen er filmet i forbindelse med Beyonce og Jay Z sin On the Run tour. Jeg synes forholdet mellom disse to er så vakkert! Det virker som de har så mye kjærlighet og respekt for hverandre.

Thursday 25 September 2014

Brød??? Mygler???????????

OKEY

Jeg oppdager stadig nye ting som man tar for gitt når man bor hjemme hos foreldrene sine. I kveld for eksempel, skulle jeg ha en brødskive. Så jeg åpner brødskuffen, og der lukter det MOSE!

Alle brødene hadde myglet.

Nå må jeg forklare. Jeg har ikke spist brødmat mens jeg har vært her hjemme alene. Fordi jeg aldri får tid til å spise frokost, og alltid glemmer å spise kveldsmat. Så da har brødene bare ligget og myglet.

Det har aldri gått opp for meg at brød må spises og skiftes ut, hvis ikke blir de dårlige.

Jaja. Man lærer noe nytt hver dag.



Heldigvis fikk jeg litt brød med bestemor:

 

MEN jeg har hvertfall laget middag hver dag og holdt kjøkkenet ryddig:



Det er da noe.

Wednesday 24 September 2014

AMADEUS!

http://www.vikebladet.no/nyhende/article10145993.ece

Jeg må bare få anbefale ALLE til å lese denne fantastiske nyhetssaken fra vikebladet. Klikk her eller klikk på bildet for å lese saken.

Lokalnyheter er det mest fantastiske jeg vet om!

Voksenpoeng

Jeg bor hjemme alene akkurat nå, siden foreldrene mine er på Kreta. Og jeg har lagt merke til at det er mange ting man tar for gitt når man bor hjemme hos foreldrene sine.

I dag kom jeg for eksempel til å huske at det er en god ide å hente posten. Og i postkassen var det jo ganske.... fullt:



Jaja.

 Etter skolen drakk jeg te med min kjære Ågot:



 "NEI ikkje ta bilde då...."

"Jo ej skal ha til bloggen!"

"Ååååå NEI...."



Det er koselig å få besøk når man er hjemme alene

Men SE! Jeg har laget middag i dag! Det har jeg faktisk gjort hver dag siden jeg har vært her alene. Det høres kanskje ikke så imponerende ut, men jeg er hvertfall stolt av det. Føler at jeg får masse voksenpoeng når jeg lager middag og vasker opp hver dag.



Ellers har jeg på meg favorittgenseren min i dag, ❤ STARK


Nå skal jeg skifte ut av Stark genseren og dra videre på balett. Håper at alle som leser har en fantastisk Onsdag!

Tuesday 23 September 2014

TO LOVE LIFE



"to love life, to love it even
when you have no stomach for it
and everything you’ve held dear
crumbles like burnt paper in your hands,
your throat filled with the silt of it.
When grief sits with you, its tropical heat
thickening the air, heavy as water
more fit for gills than lungs;
when grief weights you like your own flesh
only more of it, an obesity of grief,
you think, How can a body withstand this?
Then you hold life like a face
between your palms, a plain face,
no charming smile, no violet eyes,
and you say, yes, I will take you
I will love you, again" - Ellen Bass

Monday 22 September 2014

Dans som om ingen ser deg!




Her har dere to videoer som gjorde meg veldig glad på en Mandagskveld. Dans som om ingen ser deg! Du lever bare en gang kjære

Sunday 21 September 2014

Ringenes Herre og sjokolade

For en noen dager siden skrev jeg denne tweeten på twitter:



Og i kveld kom mine beste venner på besøk med fem sjokoladeplater og bokssettet av Ringenes Herre extended edition


Vi kom oss bare gjennom film en av tre, men ååå, det er tanken som teller!



Nanna, Ingvild og Ågot. I tillegg var Trude og Erika også her.

Jeg har jo ikke blogget på 3 dager, så hva annet er nytt? Mamma og pappa har reist til Kreta, så nå er jeg alene hjemme i en uke. Men det går veldig fint egentlig, jeg trives godt i mitt eget selskap. Og dessuten har jeg heldigvis bestemor som nærmeste nabo.

Ellers har Knut Nærum nylig hatt på seg EIKSUND t skjorten:



Jeg aner ikke hvorfor eller hvordan Knut Nærum har fått tak i denne t skjorten, men han ser hvertfall helt fantastisk ut!

Wednesday 17 September 2014

I dag

På Onsdager er jeg ferdig på skolen to timer tidligere enn vanlig. Mens jeg ventet på bussen hjem satte jeg meg ned på mjøl og meir for å spise en kanelsnurr og drikke et glass juice.





Jeg så på dette flyet og undret meg over hvor det kunne være på vei hen. Kanskje til New York? Til en tropisk øy? Til Antarktis? Eller kanskje til et helt annet sted.



Så tok jeg bussen hjem. En av favorittidene mine av dagen er faktisk når jeg sitter på bussen frem og tilbake fra skolen. Da føler jeg at jeg slapper helt av. Man kan ikke gjøre noe annet på bussen enn å sitte der, uansett.



Da jeg kom hjem satt denne sommerfuglen på blomstene utenfor huset vårt. Jeg fikk akkurat tatt et bilde før den fløy av sted. Min drøm er at en sommerfugl skal fly og sette seg på meg en dag. Da tror jeg at jeg hadde blitt så glad at jeg hadde begynt å gråte.

Nå er det mørkt ute og dagen er snart forbi. Jeg ligger her og spiser en gulrot og tenker på at det helt sikkert ikke gikk så bra på historieprøven i dag, men at jeg overlever vel det også.

Tanker om skole

Noen ganger lurer jeg på hvordan vi orker.

Som tredjeklassing i studiespesialisering på videregående skole går det ikke en dag uten at jeg hører noen som er lei av skolen. Ikke bare lei, drittlei. Jeg hører det overalt hele tiden. Det er innleveringer og prøver og lekser. Det er sukk og strev og stress.

Og det virker ikke som om noen av oss gjør det fordi vi har lyst. Det gjør hvertfall ikke jeg. Jeg går på skole for karakterer. Jeg går på skole for et vitnemål. Jeg går på skole for "å bli noe".

Hvorfor er vi så opptatt av å bli noe? Jeg vil ikke bli noe som helst, jeg vil være.

Jeg kan ikke huske sist gang jeg gledet meg til å gå skolen. Det er ingen glede i å lære. Jeg bare må.

Dersom jeg kunne forlatt skolen i morgen så hadde jeg gjort det. Om jeg kunne satt meg på et fly eller et tog eller en båt så hadde jeg reist av sted. Det er en hel VERDEN der ute, og jeg drar på skole hver dag for å lære om ting jeg ikke bryr meg noe om.

Pust med magen. En dag om gangen. Hold ut.

Monday 15 September 2014

Santorini








Bilder via livingdoll

Herregud. Santorini er så VAKKERT! Jeg har alltid alltid alltid drømt om å reise til denne greske øya, og nå som livingdoll har lagt ut disse bildene fra sin tur får jeg bare enda mer lyst.

Jeg blir aldri lei av å se på havet, og her kan man sitte å se på havet i timesvis. Eller så kan man spise fantastisk gresk mat, spasere på lange gåturer, bade og legge seg ned for å la solen tørke saltvannet fra kroppen, kjenne vinden blåse i håret eller late som man er med i Mamma Mia.

Åååå ta meg meed hit!

SOL



Jeg tok disse bildene på vei hjem fra skolen i dag. Solen skinner og det ser ut som det er Juni selv om vi er midt i September

Jeg er veldig glad i skoleveien min. Både på bussen og på veien opp til huset mitt. Da jeg var yngre tenkte jeg aldri over det. Jeg husker at de voksne snakket om den fine utsikten og den flotte naturen, men jeg så det aldri selv. Men det er virkelig vakkert her! Jeg kommer nok til å savne naturen her hjemme neste år.

I dag har Kristina tatt lappen! Weehuu, gratulerer kjære deg! Ellers har jeg vært på skole og dans. Nå skal jeg spise kveldsmat og gjøre lekser! Klemm alle

Sunday 14 September 2014

Sukk........


I kveld har jeg følt meg skikkelig voksen på en dårlig måte.

Jeg skulle egentlig i bursdagsselskap, 18 årsselskap til og med, til en av mine beste venninner. Men i kveld skulle jeg også på jobb. Jeg prøvde å bytte vakten, men det lot seg ikke gjøre. Så da måtte jeg jo bare jobbe i kveld.

Etterpå stakk jeg innom selskapet for å si hei. Ååå.... Det vet jeg nesten ikke om jeg burde ha gjort. Alle hadde det så gøy, spiste god mat, drakk vin og koste seg skikkelig. Jeg skulle ønske jeg kunne ha vært der i kveld.

Noen ganger må man bare gjøre ting, selv om man ikke har lyst. Det er greit, det er sånn det er. Men det er kjipt likevel.

Friday 12 September 2014

✧✦✧ SOULED OUT ✧✦✧







Elsker elsker elsker å sitte på bussen og høre på Jhene Aiko sitt nye album. Når jeg lukker øynene til disse sangene føler jeg at jeg er langt borte på en strand der jeg går barfot i sanden og har fred i sinnet. Sangene føles ut som å puste, som å hvile, som å fly.

Fjelldag

I går var det fjelldag på skolen. Jeg har glemt hva fjellene vi gikk på heter, men vi gikk hvertfall fra Hareid til Ulsteinvik over fjellet. Jeg gikk sammen med Nanna og Sigvald for det meste.



Jeg og Nanna gikk sammen og snakket om mange ting. Det var i grunn veldig koselig.
Nanna




På veien ned fra fjellet møtte vi mange bittesmå frosker som hoppet rundt om kring. Jeg fikk akkurat tatt bilde av denne frosken før han hoppet videre. Var han/hun ikke fin? Jeg lurer på hvordan det er å leve som frosk.


Etter fjelldagen fikk jeg sitte på med Ingvild hjem til henne for å spise mat. Vi hadde M&M's i bilen og hørte på Nicki Minaj

Senere på kvelden var jeg på jazzbalett og russebilmøte. Det var en laang dag, jeg var ganske så sliten da jeg gikk og la meg i går kveld. Jeg er egentlig fortsatt ganske så sliten, hahah.

Nå skal jeg spise kveldsmat hos bestemor og så skal jeg sove så godt. Klem

Wednesday 10 September 2014

32 spørsmål


Hejhej!

I dag har jeg funnet en liste som jeg har svart på. Jeg innbiller meg at dere synes listeinnlegg er kjempegøy? JEG synes hvertfall det er kjempegøy!

Listen fant jeg på supermarie


1. HVOR BOR DU?
Jeg bor i Eiksund. Her har jeg bodd i hele mitt 18 år lange liv. Neste år på denne tid bor jeg sikkert et annet sted. Det er rart å tenke på.



Eiksund barneskole en gang for lenge siden

2. HVILKEN BOK LESER DU AKKURAT NÅ ?

Jeg har ikke begynt enda, men jeg må veldig snart begynne på Emma av Jane Austen. Det er den boken jeg skal lese i særemne.

3. HVILKET MOTIV ER DET PÅ MUSEMATTA DI ?
Musematte? Jeg tror ikke jeg har brukt musematte siden 2005.

4. FAVORITT SELSKAPSSPILL?
Jeg er sjelden i selskap. Men jeg liker veldig godt å spille kort. Og jeg vinner selvsagt alltid (aldri).

5. BESTE DUFT?
Sjø, sitrusfrukt, friske blomster, fjell, vinter, gutter som lukter godt, jenter som lukter godt.

6. VERSTE DUFTER ?
Rom med tung luft, dårlig ånde, død.

7. FAVORITTLYD?
Åå, dette kommer til å høres så klissete ut, men stemmen til Kaveh er vel kanskje favorittlyden min.












8. VERSTE FØLELSEN I VERDEN ?
Apati. Det å føle at alt er meningsløst, at du har tapt i alt og at det er ingenting du kan gjøre med det.

9. HVA ER DET FØRSTE DU TENKER NÅR DU VÅKNER?
"Nei" 
"Ej burde lagt mej tidligare i går ditte går ikkje"
"Ååååå..."

10. FAVORITTFARGE ?
Blå. Blått er en farge med mye dybde. Blått er både dypt og lett. Blått er så mye forskjellig.

11. HVOR MANGE SIGNALER GÅR DET FØR DU SVARER NÅR TELEFONEN RINGER?
Mange! Desverre. Jeg er en person som er utrolig dårlig til å svare på telefoner/tekstmeldinger. Det er en av mine verste uvaner. Dessuten har jeg litt angst for å snakke i telefonen, så av og til lar jeg bare være.

12. HVA SKAL DITT BARN HETE ?
Helena, Bjørn, Matilde, Pippi eller kanskje noe helt annet?

13. HVA ER DET VIKTIGSTE I LIVET ?
Å gå i retningen av sin egen glede.

14. FAVORITTMAT ?
Gresk yoghurt med honning. Helst i Hellas. Mmmmm

15. SJOKOLADE ELLER VANILJE?
Sjokolade SÅ KLART. Sjokolade vinner over alt.

16. LIKER DU Å KJØRE FORT?
Jeg har ikke begynt å lærekjøre en gang, men helt sikkert ikke.

17. SOVER DU MED KOSEDYR ?
Nei. Men av og til tar jeg middagslur med katten, og så våkner jeg av at hun står og MJAUER av full hals. Herregud!

Her har vi et bilde av beistet!
18. HVILKEN BIL VAR DIN FØRSTE BIL ?
Så langt har jeg ikke kommet enda.

19. OM DU FIKK TREFFE HVEM DU VILLE, HVEM VILLE DU HELST MØTE – DØD ELLER LEVENDE?
Jeg ville møtt meg selv i forskjellige perioder av livet. Så skulle jeg spurt meg selv masse spørsmål, fått råd, og gitt råd til meg selv som 13 åring.

Og så ville jeg jo gjerne møtt......... Kaveh.

20. FAVORITTDRIKK ?
Vann!

21. HVILKET STJERNETEGN ER DU?
Tvillingene.

22. SPISER DU ENDEN PÅ BROCCOLI ?
Jeg vet ikke? Kanskje? Gjør  du?

23. OM DU KUNNE FÅ NØYAKTIG HVILKEN JOBB DU VILLE, HVA SKULLE DET VÆRE?
Åå. Vel. Det måtte være noe som gav meg glede, og noe som gav glede til andre. For eksempel har jeg lenge drømt om å starte et magasin som heter KLEM magasin. På forsiden av KLEM skulle det hver måned være bilde av noen som klemte hverandre, og en samtale mellom disse to personene inne i bladet der de lærte hverandre å kjenne.

24. OM DU KUNNE FARGE HÅRET I HVILKEN FARGE DU VIL, HVILKEN FARGE VILLE DU VALGT?
Helt blondt eller ROSA!

Denne nyansen er helt perfekt. Dus, lys rosa. Så fint!
25. ER GLASSET HALVTOMT ELLER HALVFULLT ?
Det kommer an på. Men generelt vil jeg si det er halvtomt. Jeg er en pessimistisk person, dessverre.

26. FAVORITTFILM(ER) ?
PONYO!

27. SKRIVER DU UTEN Å SE PÅ TASTATURET ?
Nei. Jeg skriver helt på  trynet på tastatur egentlig. Jeg trykker på en og en tast med pekefingeren. Hahahahah, det ser sikkert utrolig dumt ut! Men jeg er alt for sta til å gjøre noe med det, så da er det sånn det er.

28. HVA FINNES UNDER DIN SENG?
Kasser med gamle Costumeblad.

29. HVILKET ER DITT FAVORITTALL?
Jeg synes 8 er et utrolig fint tall, for det er litt som evigheten. Det er det eneste tallet som ikke stopper noe sted. To sirkler som går inn i hverandre igjen og igjen.

30. FAVORITTSPORT Å SE PÅ?
Hahahahahahahahahahahahahahaha! Nei. Sport ser jeg ikke på. Men jeg synes det er litt gøy å se på kunstløp da, for kunstløpere er så fabulous og har flotte kostymer.

31. KAFFE ELLER IS ?
IS! IIIIIS! ISISISIS!! Jeg elsker is!

32. FRASE/ORD DU ANVENDER OFTE?
Jaja, Ah!, sånn kan det gå, det e det verste ej he hørt, nei no orkakje ej meir.

Noen videoer som kan få deg i godt humør!









Monday 8 September 2014

Jeg er vel ikke akkurat den fødte skuespiller...


Haalloo!!

Jeg prøver å se søt ut på bildet, men sannheten er at jeg svetter i hjel. Jeg er en veldig varmblodig person. Er det ikke minusgrader ute så smelter jeg vekk i varme klær.

Så ja, ikke kjempelurt å ta på ullcardiganen i dag. Det har føltes ut som jeg bor i en OVN!

Nesten.

I dag har vi fremført gruppearbeid i religion, et skuespill om Siddharta Gautama. Etterpå delte Kristina ut Oscar til meg og Runa for fantastisk gjennomført skuespill:




Haahhahahahaha, som dere ser så har Kristina skrevet Oscar på et papir og gitt det til oss. ILU Kristina !

Da jeg var liten hadde jeg faktisk en kjempekjempestor drøm om å bli skuespiller. Men siden jeg bor på et veldig lite sted var det aldri noe tilbud for skuespill i nærområdet. Litt derfor meldte jeg meg til skuespillgruppa dette gruppearbeidet. Jeg har egentlig aldri gitt helt slipp på skuespillerdrømmen.

Men det er jo så grusomt, for det viser seg at jeg er en helt elendig skuespiller. Jeg skulle jo for eksempel spille død, men jeg klarte ikke å holde meg seriøs. Så der lå jeg med latterkrampe mens Siddharta Gautama står over meg og spør "er det dette som er døden?"

I TILLEGG eier jeg ikke hukommelse, så jeg husker jo ikke noen av replikkene mine uansett.

Jaja.

Nå skal jeg snart på dans og  så mååå jeg bli ferdig med sosiologiinnleveringen!


Sukk..... sosiologiinnleveringen...........

JEG KLØR I ØYET!!!! Sykt sykt sykt irriterende. Så vet dere det.


Hade!

Saturday 6 September 2014

Katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt katt








I går kveld var vi på besøk hos Synne. vi spiste brownies og potetgull og så på idol. Og så snakket vi masse, så klart.

Synne har blitt omsorgsperson for to fantastisk søte små kattunger. Kattunger er så nysgjerrige. De bare løper rundt og lurer på hva alt er fordi de er så nye i verden. Noen ganger lurer jeg på hvordan katter i det hele tatt finnes på ekte fordi de er så rare og fine og myke og utrolige.

Denne helgen skjer det lite i mitt liv. Jeg skal prøve å bli ferdig med en sosiologiinnlevering, eller hvertfall få begynt ordentlig. Ellers er det bare deilig med frihelg egentlig, selv om jeg ikke har så mange planer.