Saturday 29 November 2014

Dopapir anyone?

Herregud.

Dersom noen skulle ha et enormt behov for en pakke med 64 doruller så bare SKRIK UT. Jeg har plenty. Det koster deg bare 350 kroner og du har dopapir til neste år, MINST:



Jepp, vi skal selge doruller og tørkepapir til innntekt for russebilen vår.

Og dette er ikke alt en gang. Det står 5 pakker til hos Runa som jeg må hente. Og alt dette må jeg selge innen 17 Desember....

HVORDAN??????????????????

SCREAMS FROM A ROOFTOP



Help a girl out. Kjøp dopapir. PLEASE.

Over til noe helt annet. UVS har satt opp det årlige juletreet. JEG ELSKER DET ÅRLIGE JULETREET. Dette gjør meg lykkelig:


Jeg har jo mange gode minner med juletreet fra tidligere år.

Meg og juletreet i førsteklasse på UVS:





Meg og juletreet i andreklasse på UVS:


Så dette blir bra. Skal ta masse juleselfies med meg og juletreet. Alle jeg kjenner blir kjempeflau. Da vet man at det er jul

Så til dagens? Gårsdagens? Utfordring? Jaja, who's counting.


Day 12: Everyday makeup.
Ingenting.


Dette ble et litt rart innlegg. Hahaha, jaja.

ADJØØ!

Day 11: Your room

Her er rommet mitt. Det er lite og koselig, og jeg bruker mye av tiden min her. Jeg leser bøker, ser på filmer, gjør lekser. Som oftest med katten sovende trygt på senga ved siden av meg.



Hyllene mine fylles med de to tingene jeg samler på, bøker og sko:



Hylla jeg har ved siden av sengen min. Her ligger alt mulig. Blad, papirer, sminkefjernet, et bursdagskort, bøker, dagbok, lipgloss, tape, papirlommetørkler, plaster og sjokolade. For å nevne noe.


Døra inn til rommet mitt. Mesteparten av dette hang jeg opp når jeg var 14-15 år gammel, så jeg tror jeg skal ta det ned snart. Det føles ikke så relevant lenger. Skulle ønske jeg hadde noe annet fint å henge opp, slik at døra ikke blir så naken.


Så slik ser altså rommet mitt ut.

Wednesday 26 November 2014

Fargelegging og kjeks




Jeg sitter her og fargelegger, jeg.

Denne fargeleggingsboken kjøpte jeg i Paris. Fargelegging skal tydeligvis være veldig preventivt mot stress. Og ja, det er faktisk en ganske avslappende ting å gjøre. Jeg husker barneskolelæreren vår pleide å lese høyt mens klassen fargela bilder, det var så koselig.

I morgen har jeg heldagsprøve i norsk. Det kommer nok til å gå helt greit. Jeg spiser en kjeks og tar livet med ro. Jeg burde egentlig stresse med skole, men jeg orker ikke. La meg spise en kjeks og la meg være i fred.

Så til de to forrige og denne dagens utfordringer:

Day 8: What’s in your makeup bag.
Loreal telescope mascara og bb cream. Jeg bruker nesten ikke sminke. Ikke fordi jeg ikke har lyst, men mest fordi jeg ikke har peiling på sminke. Dessuten rekker jeg aldri å sminke meg om morgenen.

Day 9: Your cellphone.
is a piece of shit. Seriøst, den vil jeg ikke SNAKKE om en gang! Den skrur seg bare plutselig av, fungerer ikke når jeg skal ringe og er bare ROT. Jeg må nok snart kjøpe ny.

Day 10: Your worst habit.
at jeg snakker så stygt til meg selv, negativ tankegang.

SÅNN! Nå skal jeg prøve å ikke falle ut med utfordringen mer.

Day 7: Last thing you bought




Det siste jeg kjøpte var alle bøkene på handletur på Shakespeare and Company. Her er bøkene.

Cosmos - Carl Sagan Noen av dere har kanskje sett serien med samme navn med Neil Degrasse Tyson? Serien er faktisk basert på denne boken av vitenskapsmannen Carl Sagan, som jeg gleder meg til å lese. En bok om universet og hvordan alt henger sammen.
Wreck This Journal - Keri Smith Denne er det den høres ut som. En dagbok laget for å bli ødelagt. Full av morsomme kreative ideer.
Emma - Jane Austen En bok jeg liker veldig godt. Den boken jeg hadde særemne om. Designet på denne boken var for vakkert til at jeg kunne gå fra den.
To The Lighthouse - Virginia Wolf Jeg har lenge hatt lyst å lese noe av Virginia Wolf. Jeg har hørt at denne er bra, så da kjøpte jeg den.
Eating Animals - Jonathan Safran Foer En bok om å spise dyr. Anbefalt på vegangruppen på facebook. Gleder meg til å lese.
The Bell Jar - Sylvia Plath Denne skal visst være ganske mørk, men bra. Jeg har begynt å lese den allerede, og liker den godt hittil.
The Edge of The Sky - Roberto Trotta Enda en bok om universet (et av mine favorittemaer). Roberto Trotta bruker de 1000 mest vanlige ordene i det engelske språk for å forklare universet på en tilgjenglig måte. Herlig ide. Gleder meg til å lese denne, sikkert fin å lese på senga.

Paris dag 3

På Søndag tok vi en sen morgen med god frokost. Så tok vi en gåtur dit vi skulle.


En søt bil jeg så på veien:


Mamma og Ragnild ved en liten bod som solgte bilder og postkort:


Til slutt kom vi til Musée d'Orsay, et museum med fokus på fransk kunst mellom 1848 og 1914. Selv om museet kanskje er mest kjent for sin store samling av bilder av impresjonismen, ble jeg aller mest imponert av bildene av The birth of Venus:


1. Malt av Alexandre Cabanel
2. Malt av William Adolphe Bouguereau

Desse bildene er enorme på ekte, de dekker en vegg hver. Effekten tar litt pusten fra en. At noen har malt dette er helt utrolig. Jeg kunne dessverre ikke ta bilde av det, siden det var fotoforbud i museet, bildene fra google får duge.

Senere gikk vi på shopping på Shakespeare and Company. En utrolig koselig bokhandel med engelske bøker i Paris. Anbefalest!



På kvelden gikk vi på teateret i Chatelet. Vi så musikalen An American in Paris.


Da jeg fant plassen min hadde jeg denne utsikten til scenen:


Første akt var derfor litt irriterende siden jeg bare så halve scenen. Men i andre akt satte jeg meg i trappen, og da så jeg mye bedre. Jeg håper bare ikke at jeg ødela utsikten for de som satt bak meg.

Musikalen var helt utrolig! Dansingen, sangen, skuespillet, kostymene, hele oppsettet var på et utrolig høyt nivå. Ved enden av stykket fikk skuespillerene fire runder med stående applaus. Stemningen i teateret var helt elektrisk. Jeg felte en tåre fordi det var så fint.

Etterpå ble jeg sittende lenge å se rundt meg i teateret. Så magisk! Jeg tenkte på all historien som må sitte i veggene på et slikt sted. Jeg tenkte på hvor fantastisk det må være å stå på scenen. Jeg satt der helt til en dame sa til meg på fransk at jeg måtte gå ut.


Da vi kom tilbake til leiligheten drakk vi te og spiste makroner:


Jeg har alltid tenkt sånn, jaja, makroner. Makroner har bare smakt mandel og litt platt for min del. Men MAKRONER dere! Myke små kaker med kjempegod fyll. Det er så godt! Og så finnes det circa 100 forskjellige smaksvarianter. I denne boksen var det blant annet pistasj, bringebær, blåbær, cheesecake, sitron, sjokolade, karamell. N A M ! Jeg angrer på at jeg ikke kjøpte med meg noen hjem.

Tuesday 25 November 2014

Paris dag 2

På Lørdag våknet jeg etter en fantastisk natt søvn (utrolig hvor godt det er å sove når kroppen er sliten). Vi spiste frokost i leiligheten til Ragnhild:


Etter frokost tok vi metroen til det arkeologiske museumet i Paris. vi kikket på rekreasjoner av alt fra gamle gotiske kirker til moderne byggverk.



Etter vi var ferdige på museumet spiste vi lunsj i parken ved siden av eiffeltårnet. Baguetter og frukt.


Meg, Ragnhild og mamma ❤ :


Her kan jeg vel like godt ta denne dagens utfordring:

Day 6:Today’s outfit - grå cardigan fra Lindex, skjerf lånt av Ragnhild, topp fra Cubus, bukse fra Levis, ballerinasko fra China Girl

Ragnhild var så fint kledd i rødt skjerf og lang kåpe!



Og her er altså eiffeltårnet. Jeg var i Paris med familien i 2009, så jeg har sett eiffeltårnet før, og vært oppe i det også. Men eiffeltårnet er uansett et veldig slående syn. Det er nesten som å se en kjendis, man har sett det så mye på bilder at man tror nesten ikke sine egne øyne når det står rett foran deg.

Samtidig er eiffeltårnet litt stress. Det er veldig mye folk der. Rett etter at jeg tok dette bildet begynte Problem av Ariana Grande å spilles kjempehøyt og noen begynte og snakke veldig entusiastisk på fransk. Da kjente jeg at det var på tide å gå.



Vi gikk videre på shopping. Jeg havnet i et stort varemagasin, og det var jo litt uheldig. Det var så mye FOLK! Det er ikke butikker der, det er bare helt åpent med masse varer og masse folk. Jeg blir sliten bare av å tenke på det.

Men jeg fant heldigvis et par julegaver før vi gikk videre, så det var ikke helt forgjeves.




Så gikk vi på vindusshopping en stund til, før vi spiste middag på en koselig restaurant. Etterpå tok vi metroen hjem for kvelden.

Sunday 23 November 2014

Paris dag 1

På Fredag sto jeg opp grytidlig (04:00) for å kjøre mot Vigra flyplass. Flyet vårt gikk
06:30, og snart satt mamma, pappa og jeg på flyet mot Paris og så på soloppgangen utenfor vinduet.


Vi kom frem til Paris circa i 10-11 tiden. Etter litt kluss med pappa sin bagasje kom vi oss til slutt frem til hotellet. Da hadde jeg mest lyst til å sove. Men pappa foreslo at vi skulle gå i 4 kilometer langs seinen inn mot sentrum. Det var jeg i utgangspunktet ikke så gira på, men vi hadde jo ikke kommet til Paris for å sove, så da gikk vi.


Etter hvert som vi gikk kom vi til Notre-Dame, den store katedralen i Paris:


På brua over til Notre-Dame er det tusenvis av mennesker som har hengt opp hengelås i brua. På hengelåsene har folk enten skrevet eller inngravert navnene sine. Og så tror jeg de kaster nøkkelen i elva.Et symbol på kjærlighet til hverandre.




Rett utenfor Notre Dame. Jeg synes det ser litt ut som Galtvort! Ååå, jeg venter egentlig fremdeles på brevet mitt fra Galtvort, jeg....



Inne i den store kateralen. Det er utrolig mange trurister her, men det er utrolig verdt det likevel. Notre Dame er en veldig vakker katedral.


I 5 tiden var Ragnhild ferdig på skolen, så da møtte vi henne og dro tilbake til leiligheten hennes.


Senere spiste vi middag på en helt grei restaurant. Så gikk vi og la oss, jeg hos Ragnhild og mamma og pappa på hotell.  Jeg sov utrolig godt den natten etter å ha vært våken i så mange timer.

Day 5: Something you miss.


Jeg savner svenske dyrefakta på baksiden av ZOO pastiller boksen! Vurderer å sende inn klagebrev til Malaco...

Thursday 20 November 2014

Paris neste!


Nå har jeg pakket ferdig til jeg skal reise klokka halv fem (!) i morgen tidlig.

Jeg vet ikke hvor mye blogging det blir i Paris. Jeg har ikke en gang bestemt om jeg skal ta med dataen. Uansett skal jeg ta masse bilder, og det blir hvertfall mye å blogge om når jeg kommer hjem.

Jeg gleder meg sånn til å være i Paris sammen med familien min! Sitte på cafe, høre søsteren min fortelle om skolen sin, handle julegaver, se etter Kim og Kanye (hahah), gå gatelangs, høre folk snakke fransk rundt meg, være på reise. Det blir så gøy!

Så til utfordringene for i går og i dag:

Day 3: Your perfumes.
Jeg bruker ikke parfyme (selv om jeg kanskje burde), så her kan jeg ikke skrive noe.

Day 4: Something you’re not looking forward to.

Eksamen i Mai, russetid, livet etter uvs, oppkjøring, tentamen i marknadsføring.

Nå må jeg legge meg. Jeg får bare fire timer å sove på. Herregud.

Mine favorittkjoler del 1

Kjolen er mitt favorittplagg. En kjole kan du dra på deg i en fei, og vips! så har du et helt ferdig antrekk. Det finnes alle slags forskjellige kjoler til forskjellig bruk. Helt fra den lille sorte til lange gallakjoler i fargerike paljetter.

Opp gjennom årene har jeg sett meg ut mange favorittkjoler. I dette innlegget vil jeg begynne å fortelle om noen av desse drømmekjolene som jeg har i hjertet mitt.


Marilyn Monroe i lyseblå kjole med prikker

Som jeg tidligere har nevnt, så synes jeg at Marilyn er helt magisk. Og i denne blå sommerkjolen synes jeg hun stråler ekstra mye. Jeg tenker ofte på å få sydd en maken kjole som dette til meg selv. Dette er en kjole laget for sommerforelskelser og fregner på nesen.





Rosa kjole med volang Stella McCartney spring/summer 2010 RTW


Jeg husker da jeg så denne kjolen i Costume da jeg var 14 år, jeg ble helt forelsket! Dette må vel være den ultimate sommerkjolen? Jeg elsker det lette stoffet mot den dramatiske volangen.





Lupita Nyong'o i kjole fra Chanel fall/winter 2014


Denne kjolen er så utrolig kul og interressant! Her er det så mange tekstrurer, lag, farger og uttrykk i et og samme plagg. Kjolen er som et kunstverk rett og slett, jeg blir aldri lei av å se på den. Lupita ser fantastisk ut, og jeg elsker de blå skoene hun har kombinert kjolen med.




Giselle i rosa dagkjole i filmen Enchanted


For det første, Amy Adams er så perfekt i rollen som Giselle i denne filmen! Alle må se Enchanted. Kostymene er generelt vakre i denne Disneyfilmen, men jeg falt pladask for denne lyse dagkjolen. Silhuetten på denne kjolen er rett og slett perfekt med den innsnevrede toppen og det utsvingte skjørtet som rekker til knærne.





Lang lilla kjole fra Elie Saab Spring 2014 Couture

For en drøm av en kjole. Bustieren på  kjolen er i dyp lilla, som sprer seg gradvis til lysere lavendel nedover skjørtet. Graderingen av lillafargen gir en helt eventyrlig effekt. Som en soloppgang, nesten. Denne kjolen går lett på listen over ting jeg hadde hatt på meg dersom jeg var en alv.